Deváťáci na přijímačkách

11.04.2024 11:34

Deváťáci na přijímačkách

V polovině dubna se každoročně konají přijímací zkoušky na střední školy. V letošním roce ve dvou termínech a to v pátek 12. a v pondělí 15. dubna. Z 18 žáků letošní deváté třídy se rozhodlo 14 žáků přihlásit na maturitní obory středních škol. Jedna žákyně je již přijata na soukromou střední školu a 13 zbývajících podstoupí přijímací zkoušky zítra a v pondělí. Usilovně se delší dobu se svými vyučujícími matematiky a českého jazyka na tyto zkoušky připravují ve vlastních předmětech i seminářích.

Se svým třídním učitelem vykonalo 9 žáků přijímací zkoušky nanečisto minulý týden, kdy pracovali ve škole přesně ve stejném režimu, do kterého vstoupí v budovách svých vybraných středních škol.

Samozřejmě měli žáci zejména na internetu přístup k různým testům z minulých let, které si zkoušeli zejména v rámci domácí přípravy, ale ze zkušeností i z jiných škol není na škodu si procesem zkoušek projít. Z našich žáků byli nejúspěšnější ve zkoušce Lukáš Hranický se 77 body a Anička Havlíčková se 75 získanými body ze 100 možných. Tyto hodnoty patří k výborným výsledkům i na velkých školách.

Všichni žáci dostali opravené testy a mohli se ještě téměř dva týdny zaměřit na odstranění svých nedostatků. Budeme doufat, že na blížících se zkouškách žáci využijí vědomosti získané za svých devět let učení na naší základní škole a v přijímacím řízení uspějí. K tomu jim přejeme klidné a pevné nervy i štěstí.

P. Pláteník, třídní učitel IX. třídy

 

—————

Zpět