McDonald’s Cup Mikulov - 23. 4. 2024

24.04.2024 18:37

Dne 23. 4. 2024 se v nedalekém Mikulově odehrál další ročník celorepublikově známého fotbalového turnaje základních škol – McDonald’s Cup. Fotbal je kolektivní sport a cílem účasti na tomto turnaji bylo hlavně naučit děti na hřišti spolupracovat, bojovat a co nejlépe reprezentovat školu.

Počasí ale malým fotbalistům vůbec nepřálo. Střídavě pršelo a dost foukalo. Hra byla tak ještě náročnější než obvykle. Naši školu reprezentovali v mladší kategorii borci z 1. až 3. ročníku (7 hráčů) a ve starší kategorii ze 4. a 5. ročníku (8 hráčů). Našim klukům se v porovnání s minulým ročníkem (starší kategorie získala bronzové medaile) letos bohužel moc nedařilo. Starší skončili ve své skupině třetí, mladší pátí.

Vzorově bojovali hlavně Christian Brzobohatý (V. tř. – střelec všech našich branek), Jan Garčic (V. tř. jako hráč a pak i brankař), Richard Kalců (IV. tř.), Vladislav Moravčík (III. tř.), Tadeáš Švrček (II. tř. jako hráč a pak i brankař) a Matyáš Příborský (II. tř.).

Za reprezentaci ale děkujeme všem chlapcům, kteří i přes hodně špatné počasí vydrželi a bojovali za školu až do konce. V neposlední řadě patří dík i rodičům, kteří pomohli s přepravou a povzbuzováním našich žáků – paní Iloně Janotové a panu Pavlovi Hajdovi.

ZM, PZ

Foto ZDE

—————

Zpět