Atletické závody o Moravanskou Venuši

03.06.2019 13:50

10 medailí z Moravan nad Váhom!!!

 

Součástí mezinárodního projektu o Věstonické a Moravianské Venuši byla i sportovní olympiáda žáků 1.-5. tříd v lehké atletice. Za každý ročník startoval vždy jeden chlapec a jedna dívka v disciplínách: běh na 60m, vytrvalost podle věku od 200 do 500 metrů, skok daleký, hod kriketovým míčkem a závěrečná štafeta na 4x 200 metrů. Sportovalo se na dráze a sektorech pokrytých umělým povrchem a například start na 60 metrů ze startovních bloků si naši někteří žáci vyzkoušeli poprvé v životě. A pro některé byl takový „opravdový závod“ rovněž prvním v životě.  Musím říci, že se všichni se startovní nervozitou, diváckou kulisou a svými soupeři porvali skutečně bez bázně a naši školu reprezentovali bojovně a všichni se snažili ohromně.

Jejich snažení nám přineslo nádherných 10 medailí!

Tu jedinou nejcennější zlatou vybojovala  Anička Havlíčková ve skoku dalekém a ještě k ní přidala bronzovou za hod míčkem. Dvě medaile vybojovala také Nela Skočková a to stříbro na 60m a bronz na 300m. Další stříbra získali Klárka Michnová za hod míčkem, Sofinka Ševčíková za skok daleký, Kája Stehlíková za hod míčkem, Thomas Jackson za běh na 200m a Maty Jandek za hod míčkem. Desátou medaili získal David Ďuriš za třetí místo v hodu míčkem.

Pochvalu však zaslouží i další sportovci:N. Mikušová, M. Machalová, T. Straškrábová, N. Potomová, E. Rajchlová, T. Kostková, F. Ševčík, M. Machala, D. Machala, O. Kovařík, kteří sice na medaile nedosáhli, ale v konkurenci závodníků z pěti škol se snažili a dosáhli pěkných výkonů. PP

—————

Zpět