O školní družině

08.03.2025 07:59

Školní družina ZŠ Dolní Věstonice


Hlavním posláním školní družiny je zabezpečení zájmové činnosti, odpočinku a relaxace žáků v intencích školního vzdělávacího programu pro základní vzdělávání. Vedeme žáky k osvojování základních hodnot, utváříme a prohlubujeme vztah k životnímu prostředí. Učíme je chránit si své zdraví, vedeme je k otevřené komunikaci a rozvíjíme schopnosti spolupráce a respektování druhého. Vedeme žáky k tvořivosti a estetičnosti. Respektujeme individuální schopnosti každého žáka. Cílem zájmového vzdělávání školní družiny je podporovat aktivní odpočinek žáků a odstraňovat duševní únavu. Nenásilnou a zábavnou formou rozvíjíme schopnosti žáků, povzbuzujeme je ke všem činnostem a dáváme prostor jejich tvořivosti. Školní družina organizuje příležitostně také různé výlety, exkurze, sportovní soutěže, které mohou být organizovány i mimo stanovenou provozní dobu ŠD a podílí se na kulturních a společenských akcí školy. 

Provoz ŠD

Provoz ŠD je po ukončení vyučování od 11:45 do 15:30 hod.

Žáci jsou přijímáni a odhlašováni na základě písemné přihlášky. 

Ve ŠD pracují 3 vychovatelky s předepsanou odbornou a pedagogickou způsobilostí, schopné podílet se i na dalších činnostech ve škole. Mají potřebné profesní dovednosti – komunikativní  ve směru k žákům, jejich rodičům a ostatním pedagogům. Svou kvalifikaci si zvyšují akreditovanými školeními a samostudiem.

Školní vzdělávací program ŠD naleznete ZDE .

Naše ŠD má tři oddělení:

I. oddělení         Zvěřinová Dagmar

II. oddělení        Štěpánková Veronika

III. oddělení       Kovaříková Lucie

Poplatek za ŠD

Na základě §11 vyhlášky MŠMT č.74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání, stanovil ředitel školy za žáka ve školní družině měsíční poplatek 150,-Kč.

 

 

—————

Zpět